Resultats per: Serigrafia personalitzada

Cartell de la Setmana de la Poesia de Barcelona 2006

Cartell de la Setmana de la Poesia de Barcelona 2006 de Miguel Olivares

Cartell de la Setmana de la Poesia
de Barcelona 2006 de Miguel Olivares.

Pintor i gravador, Miguel Olivares (Barcelona, 1967) es llicencià a la Facultat de Belles Arts i el seu treball ha estat exposat i aplaudit en nombroses mostres individuals i col·lectives dutes a terme en diverses sales de Barcelona –hi destaca la Galeria Jordi Barnades– i Madrid.

Artista inquiet per tot allò que l’envolta, l’obra de Miguel Olivares acostuma a traslladar l’espectador a les ciutats i els països, majoritàriament del Tercer Món, on ha viatjat. Hi mostra coloristes places, estacions o mercats amb exòtics personatges observats per turistes occidentals.

Per mitjà del collage, du a terme un treball figuratiu de concepte modern, proper en certes ocasions a l’abstracció, en el qual, per sobre de tot, es valora la construcció formal del dibuix. L’artista també fa ús d’aquest estil personal en interessants sèries de retrats de coneguts i amics, en què, un cop més, ens demostra un ús encertat de l’art del collage sobre una magnífica base d’esbós.

Recentment, l’artista ha fet un sentit homenatge a la seva ciutat natal, Barcelona, i al barri que li és més proper, el Raval. Seguint amb el collage, el mestissatge esdevé la temàtica predominant, amb una atractiva barreja de gent molt diferent: estudiants, gent gran, immigrants i visitants, enmig d’una arquitectura canviant, en una zona en plena transformació.

En aquesta mateixa línia cal incloure el cartell de la Setmana de la Poesia de Barcelona 2006, una peça única feta expressament per a l’Ajuntament de la ciutat catalana. El domini del dibuix de Miguel Olivares, amb una frescor inigualable, dóna vida i moviment als protagonistes d’aquest anar amunt i avall, aquests anònims que li fan de model.

Triadó, Xavier