Resultats per: Bernad- Antoni- 1944-

El netejavidres

El netejavidres d'Antoni Bernad.

El netejavidres d'Antoni Bernad.

Atret per la pintura, la música, el teatre, la dansa, el cinema, la literatura i l’arquitectura, Antoni Bernad i Margarit (Barcelona, 1944) decidí finalment, als 16 anys, dedicar-se professionalment al dibuix. Com a dibuixant treballà en diverses agències de publicitat, fet que li permeté posar-se en contacte amb les grans figures de la fotografia i el grafisme internacional. Així, amb tan sols 20 anys, i de manera autodidacta, fa el salt definitiu a la fotografia i s’especialitza en l’apartat de moda, ja que hi veu una forma expressiva que li permet treballar amb total llibertat.

Instal·lat a París l’any 1967, començà a treballar per a conegudes revistes del món de la moda, amb les quals continuà en contacte ja des del seu estudi de Barcelona; a més, col·laborà amb les millors publicacions a escala mundial. A banda d’aquesta faceta, també cal destacar el seu vessant com a retratista, en què mostra una especial capacitat per descobrir la psicologia de l’individu.

El netejavidres és sens dubte un magnífic exemple de la seva vàlua artística, en què a més es pot comprovar aquesta doble faceta de fotògraf de moda i retratista. Perfeccionista infatigable, Antoni Bernard aconsegueix recrear atmosferes i situacions que són més a prop del cinema que no pas de la fotografia de moda convencional. Aquest fet es deu al seu minuciós tractament de la llum –a partir d’una bona combinació de clars i ombres– i de la composició de les figures, que no solament es relacionen entre elles, sinó que també en fan partícip l’espectador. Amb tot plegat, aconsegueix que els seus models adquireixin una personalitat pròpia que els allunya dels estereotips i la frivolitat que domina la fotografia de moda tradicional.

Triadó, Xavier